Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΙΣΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ









Τα δεδομενα δειχνουν οτι τα χαμηλα αποθεματα μαγνησιου σας καθιστουν ευαλωτους στις καρδιοπαθειες.Νεα μελετη του Πανεπιστημιου της Μινεσοτα στην οποια συμμετειχαν 15.000 ανδρες και γυναικες ηλικιας 45 εως 64 ετων,εδειξε οτι τα ατομα που επασχαν ηδη απο καρδιαγγειακη νοσο,υψηλη αρτηριακη πιεση και διαβητη ειχαν σημαντικα χαμηλοτερα επιπεδα μαγνησιου στο αιμα σε σχεση με τα ατομα που δεν επασχαν απο αυτες τις νοσους.Οι γυναικες με χαμηλα επιπεδα μαγνησιου στο αιμα ειχαν περισσοτερες πιθανοτητες να παρουσιασουν υψηλη κακη LDL χοληστερολη και παχυνση των τοιχωματων των αρτηριων της καρωτιδας(του λαιμου),η οποια αποτελει ενδειξη οτι οι αρτηριες εχουν υποστει στενωση.Τα ατομα που διεθεταν υψηλα επιπεδα διατροφικου μαγνησιου,καθως και μαγνησιου στο αιμα,ειχαν υψηλοτερη καλη HDL χοληστερολη,καθως και χαμηλοτερα επιπεδα σακχαρου και ινσουλινης του αιματος,ορμονης που προκαλει βλαβες στα τοιχωματα των αρτηριων.Οι καλυτερες διατροφικες πηγες μαγνησιου ειναι το τοφου σογιας,τα πρασινα λαχανικα οπως το σπανακι και το λαχανο,το πιτουρο του σιταριου,η κολοκυθα και οι ηλιοσποροι,τα ξερα φασολια,τα στρειδια ,το σκουμπρι,ο βακαλαος και η γλωσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου